Ryż z brokułami i orzechami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagotować bulion, wrzucić umyty ryż, doprowadzić do wrzenia, po czym zostawić pod przykryciem na małym ogniu, aż ryż wchłonie cały płyn. Brokuły opłukać, osączyć i podzielić na różyczki. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić na zapałkę, a obraną cebulę w kostkę. Pieczarki obrać, umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Obrany czosnek rozetrzeć z solą. Orzechy uprażyć na rozgrzanej patelni i posiekać. W dużym rondlu z gdybym dnem mocno rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać marchewkę i brokuły, smażyć 5-7 minut, stale mieszając. Gdy jarzyny zmiękną, dołożyć masło, pieczarki, czosnek, zioła, pieprz i sól, smażyć jeszcze 2-3 minuty, po czym dokładnie wymieszać z ryżem i posiekanymi orzechami, podgrzewać na niewielkim ogniu kilka minut, przed podaniem posypać parmezanem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1352
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z brokułami i orzechami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.