Roladki ze szpinakiem

Ocena przepisu

Składniki

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Z mąki, smalcu, wody, soli i czosnku zagnieść ciasto. Podzielić na 8 części, każdą rozwałkować na cienki placek, smażyć na suchej patelni, aż placuszki będą rumiane i suche. Ułożyć na nagrzanym talerzu. Szpinak rozmrozić, osączyć, odcisnąć, podsmażyć na maśle, mieszając 3 minuty. Pomidory sparzyć, obrać przekroić, usunąć pestki razem z sokiem,miąższ pokroić, dodać do szpinaku, dusić razem 2 minuty. Do szpinaku z pomidorami dodać twaróg, wymieszać, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, podgrzać na suchej patelni.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1271
Data dodania: 2008-11-14

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Roladki ze szpinakiem

2010-02-23 00:01:36

Nadzienie szpinakowe, pycha.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.