Kurczak pieczony na piwie

Ocena przepisu

Składniki

  • kurczak 1,6 kg
  • piwo 1 butelka
  • przyprawa do kurczaka 1 opakowanie
  • sól

Sposób przyrządzenia

Kurczaka umyć , osuszyć. Butelkę piwa dokładnie myjemy , ściągamy etykietę. Kurczaka oprószyć solą , natrzeć przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na 4 godziny . Następnie kurczaka włożyć na otwartą butelkę z piwem i włożyć do piekarnika na brytfannę.Pieczemy ok 2 godzin w 200 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1529
Data dodania: 2010-11-15

Zdjęcia

Kurczak pieczony  na piwie
halina#

Dodane przez:

halina

2010-11-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak pieczony na piwie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.