Łosoś smażony w sałatce
Składniki
- dzwonki z łososia 4 szt
- cytryna 1/2 szt
- olej 5 łyżek
- przyprawa do ryb 2 łyżeczki
- kapusta pekińska 1/2 główki
- kukurydza z puszki 100 g
- musztarda 2 łyżki
- majonez 3 łyżki
- sól
Sposób przyrządzenia
Łososia skropić sokiem z cytryny natrzeć przyprawą i odstawić na 20 minut.
Kapustę pekińska poszatkować i nasolić. Po około 20 minutach odcisnąć z niej wodę dodać kukurydzę, zalać sosem musztardowo majonezowym.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim łososia po ok 5 minut z każdej strony. Następnie oderwać skórę i podzielić na małe kawałki.
Tak przygotowane mięso dodać do kapusty i całość wymieszać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty