Galaretka z pigwy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce umyte pokroić na kawałki,usunąć pestki, zalać wodą i ugotować do miękkości, ostudzić. Rozgotowaną masę przełożyć do woreczka i odcisnąć sok, odmierzyć i zmieszać z cukrem w porcji 1 litr soku na 3/4 kg cukru. Smażyć mieszając, aby cukier dobrze się rozpuścił, przelać do wyparzonych małych słoików i zamknąć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1077
!Hania

!Hania

Data dodania: 2008-12-07

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka z pigwy

2010-02-25 17:04:34

Taka galaretka, to jest to.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.