• apette.pl
  • Roladki z grzybami i zampone z indyka

Roladki z grzybami i zampone z indyka

Ocena przepisu

Składniki

zampone

Sposób przyrządzenia

Z indyka przygotować roladki: pieczarki umyte zmielić razem z cebulą. Smażyć na połowie masła, dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Pierś z indyka pokroić w plastry, zbić tłuczkiem i osolić. Na każdy płat mięsa nałożyć farsz, zwinąć i spiąć wykałaczką. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć obracając. Oprószyć mąką, zalać wywarem i chwilę dusić. Dodać śmietanę. Zampone: cebulę posiekaną i czosnek podsmażyć na patelni, ostudzić, zmieszać z mielonym mięsem i ziołami. Przyprawić. Z indyka nogi wyciąć kość podudzia. Do środka włożyć farsz, zawinąć płat skóry i spiąć. Gotować w osolonej wodzie 60 minut nie dopuszczając do wrzenia. Ostudzić w wywarze, wyjąć i dekorować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 2380
Data dodania: 2008-12-21

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Roladki z grzybami i zampone z indyka

2010-02-09 00:27:26

Zampone, dziwna nazwa.
!Denia#

!Denia

2009-03-03 09:53:56

A te roladki sa super, a zampone to iod w g...ie. Polecam bardzo dobre dla gosci. Mozna dobrze zjesc i zachwycic sie na zawsze nimi, sa super..:),:)

2009-01-18 20:25:39

Troche pracochlonne ale warte zachodu , polecam dodac przyprawy do drobiu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.