Roladki z grzybami i zampone z indyka
Składniki
zampone
Sposób przyrządzenia
Z indyka przygotować roladki: pieczarki umyte zmielić razem z cebulą. Smażyć na połowie masła, dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Pierś z indyka pokroić w plastry, zbić tłuczkiem i osolić. Na każdy płat mięsa nałożyć farsz, zwinąć i spiąć wykałaczką. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć obracając. Oprószyć mąką, zalać wywarem i chwilę dusić. Dodać śmietanę. Zampone: cebulę posiekaną i czosnek podsmażyć na patelni, ostudzić, zmieszać z mielonym mięsem i ziołami. Przyprawić. Z indyka nogi wyciąć kość podudzia. Do środka włożyć farsz, zawinąć płat skóry i spiąć. Gotować w osolonej wodzie 60 minut nie dopuszczając do wrzenia. Ostudzić w wywarze, wyjąć i dekorować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty