Barszcz biały z ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę wymieszać z przegotowaną ciepłą wodą, przelać do słoika, dodać skórkę z chleba, odstawić w ciepłe miejsce na 48 godzin. Włoszczyznę oczyszczoną obrać, grzyby namoczyć w wodzie na noc, ugotować wywar z włoszczyzny oraz grzybów, dodać zakwas, pokrojony czosnek, chrzan, majeranek, sól, pieprz i gotować 15 minut. Dodać śmietanę i jeszcze raz zagotować. Cebule obrane pokroić w plastry, usmażyć na maśle. Barszcz podawać z ugotowanymi ziemniakami i usmażoną cebulką.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 7387
Data dodania: 2009-01-24

Zdjęcia

Barszcz biały z ziemniakami
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-12

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Barszcz biały z ziemniakami

2010-02-25 19:25:39

Bardzo lubię barszcze i polecam.

2010-02-17 21:12:15

Nawet fajny przepis.

2010-02-09 00:20:27

Może to zupa bardziej na Wielkanoc ?
!Mania#

!Mania

2009-03-03 09:18:46

A dlamnie jest bardzo smaczny, ale jak tkos woli to moze dodac jeszcze drobno posiekanej bazylii.
!Acer#

!Acer

2009-03-01 18:02:08

Mozna dodac duzo szczypiorku posiekanego drobno i jest jeszcze smaczniejsze, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.