Krokiety z kapustą i grzybami

Ocena przepisu

Składniki

farsz

panier

  • jajka 1 szt
  • mleko 2 łyżki
  • tarta bułka 3 łyżki
  • kminek zmielony 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Zmiksować jajka z mąką, mlekiem, wodą i solą. Odstawić na pół godziny. Patelnię rozgrzać i posmarować kawałkami słoniny. Ciasto nalać cienką warstwą, rozprowadzić po całej powierzchni. Smażyć z obu stron Kapustę obraną pokroić na kawałki, zalać małą ilością wody, osolić i gotować. Odcedzić i ochłodzić. Grzyby pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, smażyć na maśle i dodać grzyby. Dolać 2 łyżki wody i dusić pod przykryciem pół godziny. Wszystkie składniki: kapustę, grzyby, cebulę mielimy i razem zasmażamy. z dodatkiem tłuszczu, soli i pieprzu. Naleśniki 12 sztuk smarować farszem i zwijać w rulony. Obciążyć deską i pozostawić na godzinę. Pokroić w plastry, zanurzyć w jajku roztrzepanym z dwiema łyżkami mleka i kminkiem. Posypać tartą bułką i smażyć na złoty kolor z obu stron. Gotowe posypać zieleniną.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2862
Data dodania: 2008-12-21

Zdjęcia

Krokiety z kapustą i grzybami
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-08
Krokiety z kapustą i grzybami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Krokiety z kapustą i grzybami

2010-02-09 00:23:20

Krokiety robię często i jest to danie bardzo dobre.
!Teresa#

!Teresa

2009-03-03 09:48:01

A te krokiety to moja rodzina cały czas chce zebym robila. Polecam mozna jeszcze dodac drobno posiekana bazylie. Tez smakuje bardzo smaczne.

2009-01-18 20:01:32

Dodalam oregano i jest bardzo dobre, lubie bardzo eksperymentowac i okazuje sie ze nawet sa lepsze

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.