Domowy chlebek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę, drożdże, sól, cukier, otręby i ziarna słonecznika mieszamy. Wlewamy ciepłe mleko i ciepłą wodę. Jeszcze raz mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej blachy i odstawiamy do wyrośnięcia na pół godziny. Pieczemy 1 i 1/2 godziny. Najpierw w temp. 180 stopni, a po 10 minutach w temp. 170 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1622
Data dodania: 2010-10-05

Zdjęcia

Domowy chlebek
junior#

Dodane przez:

junior

2011-01-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Domowy chlebek

2012-01-31 12:05:47

uwielbiam domowe pieczywo, chlebuś wygląda pysznie!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.