Owocowe galaretki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Banana obieramy, kroimy w plastry i skrapiamy sokiem z cytryny. Brzoskwinię jeżeli jest świeża myjemy, wyciągamy pestkę i kroimy w kostkę, jeżeli z puszki to odcedzamy z soku i również kroimy w kostkę (tak naprawdę możemy użyć dowolnych owoców np. truskawki).

Następnie rozpuszczamy galaretki według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostygnięcia. Pokrojone owoce dzielimy na trzy części. Jedną część układamy na dnie pucharków.

Ostudzoną galaretkę cytrynową zalewamy owoce w pucharkach, odstawiamy do zastygnięcia. Następnie układamy drugą warstwę owoców i zalewamy kolejną galaretką. Tak samo robimy z ostatnią galaretką. Można podawać z bitą śmietaną i czekoladą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 825
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Owocowe galaretki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.