Schab po warszawsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, ścieramy na tartce o dużych oczkach, dodajemy miękkie masło, chrzan, sól do smaku. Farsz nakładamy na plastry schabu, zwijamy roladki, układamy na półmisku. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Dodajemy do gorącego bulionu, mieszamy. Wywar doprawiamy pieprzem, kwaskiem cytrynowym, cukrem, mieszamy. Zalewamy wywarem schabik, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 2128
Data dodania: 2011-04-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Schab po warszawsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.