Biszkoptowe z kremem czekoladowym

Ocena przepisu

Składniki

  • gotowy krem czekoladowy Gellwe 1 op
  • galaretka cytrynowa 2 op

biszkopt

Sposób przyrządzenia

Jajka ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy 30-40 minut w temp. 180*c. Po wystudzeniu przekrawamy na pół. Krem czekoladowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Dolny blat biszkoptu smarujemy kremem, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, wierzch smarujemy cienką warstwą kremu. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie tężejącymi galaretkami zalewamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce, aby galaretki bardzo dobrze zastygły.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1256
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Biszkoptowe z kremem czekoladowym
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkoptowe z kremem czekoladowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.