Truskawkowy syrop

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Truskawki oczyszczamy. Wodę gotujemy z cukrem, dodajemy skórkę z cytryny i gotujemy 15 minut. Następnie wyjmujemy skórkę, a dodajemy sok z cytryny. Słoiki wypełniamy truskawkami, zalewamy syropem, zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 998
Data dodania: 2010-10-19

Zdjęcia

Truskawkowy syrop
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Truskawkowy syrop

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.