Ciastka z musli

Ocena przepisu

Opis

Smaczne i szybkie ciastka na weekend.

Składniki

  • musli z owocami tropikalnymi i orzechami 0,5 kg.
  • margaryna "Kasia" 25 dag
  • jajka 4 sztuki
  • cukier kryształ 1 szklanka
  • mąka pszenna 4 czubate łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • olejek zapachowy-dowolny kilka kropel

Sposób przyrządzenia

Margarynę zagotować na wolnym ogniu i zaparzyć nią musli, a następnie dokładnie wymieszać. Dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, olejek i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i wszystko razem ponownie wymieszać. Nakładać łyżeczką małe krążki masy na wysmarowaną wcześniej margaryną blachę (lub można blachę wyłożyć papierem do pieczenia) i piec na złoty kolor-15 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni c. Zdejmować łopatką kuchenną z blachy jeszcze gorące ciastka i pozostawić je do ostygnięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2975
Data dodania: 2010-02-04

Zdjęcia

Ciastka z musli
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-02-11
Ciastka z musli.

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (9)

Komentarze

Do przepisu na: Ciastka z musli

2010-05-26 21:11:02

Pewnie, można dać masło i będą jeszcze lepsze.

2010-05-18 09:08:12

Te ciasteczką muszą być pyszne. Jednak może zamiast margaryny warto dać masło...Będą jeszcze lepsze :)

2010-02-18 20:38:52

Czytałam i dzięki tulipanie za pochwałę mojego przepisu.

2010-02-17 19:28:23

Pyszne.

2010-02-17 17:18:05

I co czytałaś?

2010-02-16 22:08:29

Dobrze, poczytam.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.