Musli z orkiszem

Ocena przepisu

Składniki

  • ziarna orkiszu 150 g
  • jogurt 300 g
  • syrop klonowy 3 lyzki
  • banan 1 szt
  • rodzynki 2 łyzki

Sposób przyrządzenia

Orkisz włożyć do garnka, zalać taka ilością wody, aby go pokryła i moczyć przez około 8 godzin (najlepiej na noc). Następnego dnia gotować orkisz na małym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut, wyłożyć na sitko i pozostawić do schłodzenia. Jogurt wymieszać na kremową masę, posłodzić syropem klonowym i dodać orkiszu. Obrany banan, pokroić w plasterki, dodać do musli i całość posypać rodzynkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1310
Data dodania: 2010-03-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Musli z orkiszem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.