• apette.pl
  • Zupa koperkowa z kuleczkami mięsnymi

Zupa koperkowa z kuleczkami mięsnymi

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Koperek umyć, posiekać. Cebulę obrać. Rosół doprowadzić do wrzenia, włożyć cebulę. Gotować ok 10 minut. Cebulę wyciągnąć, dodać posiekany koperek. Gotować 10 minut. Ewentualnie zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Orzechy włoskie posiekać drobno. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tarą, posiekane orzechy, przyprawę do mięsa mielonego. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso dokładnie wyrobić. Z mięsa formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na głębokim oleju. Zupę rozlać na talerze. Do każdego talerza włożyć po pięć kuleczek mięsnych.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 891
Data dodania: 2011-12-11

Zdjęcia

Zupa koperkowa z kuleczkami mięsnymi
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-12-11

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa koperkowa z kuleczkami mięsnymi

2011-12-13 17:30:02

ale malutka porcyjka.... he he

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.