Zupa koperkowa z kuleczkami mięsnymi
Składniki
Sposób przyrządzenia
Koperek umyć, posiekać. Cebulę obrać. Rosół doprowadzić do wrzenia, włożyć cebulę. Gotować ok 10 minut. Cebulę wyciągnąć, dodać posiekany koperek. Gotować 10 minut. Ewentualnie zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Orzechy włoskie posiekać drobno. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tarą, posiekane orzechy, przyprawę do mięsa mielonego. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso dokładnie wyrobić. Z mięsa formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na głębokim oleju. Zupę rozlać na talerze. Do każdego talerza włożyć po pięć kuleczek mięsnych.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty