Lekkie ciasto z kremem śmietankowym
Składniki
biszkopt
do przełożenia
dekoracja
- śmietana kremówka 1 szklanka
- zagęstnik do śmietany 1 torebka
- cukier 0,5 szklanki
- czekolada 0,5 tabliczki
do tortownicy
Sposób przyrządzenia
Biszkopt:
Ubić jajka z cukrem i ciągle ubijając małymi porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Tortownicę wysmarować ciastem i wysypać bułka tartą.
Przełożyć masę biszkoptową i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 30-35 minut w 160 stopniach.
Śmietanę dobrze ubić z cukrem i zagęstnikiem.
Ostudzony biszkopt przekroić, dolny krążek posmarować dżemem, a następnie połową ubitej kremówki. Położyć drugi krążek i całość udekorować pozostałą śmietaną.
Wierzch posypać utartą czekoladą.
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty