Żółty ser

Ocena przepisu

Składniki

  • biały ser 1 kg
  • mleko 1 litr
  • sól 1 łyżka
  • jaja 4 sztuki
  • masło 10 dag
  • soda 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Mleko zagotować, dodać ser, gotować przez 15 minut, następnie odcedzić na sitku dobrze wycisnąć. Ser przełożyć do rondelka i dodać jajka, masło, sól i sodę wszystko razem zmiksować, smażyć na ogniu ok. 10 minut ciągle miksując. Zdjąć z ognia. Gotową masę serową przełożyć do miseczki. Można też uciąć butelkę wysmarować leciutka olejem i obsypać przyprawami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 980
Data dodania: 2011-02-24

Zdjęcia

Żółty ser
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żółty ser

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.