Ogórki grillowe

Ocena przepisu

Składniki

solanka

zalewa

  • ocet 10 % 2 szklanki
  • woda 4 szklanki
  • cukier 3 szklanki
  • ziele angielskie 1 łyżeczka
  • gorczyca 1 łyżeczka
  • przyprawa do grilla 1 łyżeczka
  • liście laurowe 3-6 sztuk

Sposób przyrządzenia

Ogórki pokroić na 3-4 centymetrowe kawałki lub jak ktoś woli w plastry, dać do naczynia i zalać solanką. Na wierzch dać cebulę pokrojona w plastry i gałązki selera i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie selera drobno pokroić a cebule odcisnąć. Solankę wylać a ogórki przełożyć do słoików. Dać po trochu cebuli i selera i zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 10-12 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 4 godz
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1631
Data dodania: 2010-11-28

Zdjęcia

Ogórki grillowe
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-11-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki grillowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.