• apette.pl
  • Gruszka na gorąco z pomarańczami i polewą czekoladową

Gruszka na gorąco z pomarańczami i polewą czekoladową

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gruszki należy obrać zostawiając "ogonki". Wino przelać do niewielkiego garnka, dodać do niego cukier, goździki i cynamon. Do gotującego się mleka włożyć gruszki i gotować do momentu, gdy nabiorą ładnego, delikatnie czerwonego koloru.
Pomarańczę pokroić w plasterki i ułożyć na talerzach. Na pomarańczach ułożyć gruszki. Z masła, mleka, cukru pudru i kakao przygotować polewę i polać nią gruszkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 752
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Gruszka na gorąco z pomarańczami i polewą czekoladową
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Gruszka na gorąco z pomarańczami i polewą czekoladową

!zuzia#

!zuzia

2012-02-10 17:35:23

gotować w łyżce mleka???

2012-01-30 18:32:02

deser wygląda obłędnie... oj z przyjemnością bym skosztowała

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.