Biała sałatka z rzepy

Ocena przepisu

Składniki

  • rzepa 400 gram
  • rzodkiewki 3 szt
  • śmietana 3 łyżki
  • cukier 1 szczypta
  • sól 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy 1 szczypta
  • ogórek 1 szt

Sposób przyrządzenia

Rzepę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki oraz ogórek umyć i pokroić w plasterki. Wszystko połączyć w jednym naczyniu, przyprawić solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Można podawać od razu po przyrządzeniu lub schłodzić i przechowywać w lodówce.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 425
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biała sałatka z rzepy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.