Zapiekanka z kapustą

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniaki 8 szt
  • dymka 3 szt
  • papryka zielona 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • kwaszona kapusta 20 dag
  • masło 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • kwaśna śmietana 1 szklanka
  • starty żółty ser 10 dag

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki umyte ugotować w mundurkach w posolonym wrzątku 25 minut. Dymki oczyścić, pokroić w plasterki. Papryki rozciąć, usunąć pestki. Strąki pokroić w paski. Kapustę dokładnie odcisnąć i poszatkować. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić kapustę i paprykę, dołożyć dymki i listek laurowy, wlać bulion, przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem 10 minut. Ziemniaki odcedzić, obrać, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na ziemniakach rozłożyć uduszone na maśle warzywa. Polać je śmietaną i posypać serem, zapiec 25 minut w temperaturze 200 st.C.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1494
Data dodania: 2009-05-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka z kapustą

2010-02-24 23:11:20

Uwielbiam zapiekanki z różnymi nadzieniami.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.