Zupowy krem z grzankami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szpinak umyty posiekać.
Cebulę, czosnek zeszklić na 2 łyżkach masła.
Dodać szpinak i znowu przesmażyć.
Ziemniaki i marchewkę pokroić, zalać 1,5 litra zimnej wody, zagotować.
Dodać kostkę rosołową oraz szpinak.
Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Dodać łyżkę masła. Pieczywo pokroić w kostkę, zrumienić i dodać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 980
Data dodania: 2008-06-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zupowy krem z grzankami

2010-02-25 20:34:15

Bardzo lubię różne zupy, bo są pożywne i rozgrzewające.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.