Barszczyk z płucek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Płucka dokładnie umyć, pokroić w małe kawałki. Włożyć do garnka, wlać 2 litry wody i gotować do miękkości, osolić. Gdy płuca są miękkie, rozrobić barszcz biały z małą ilością wody, wlać do płucek. Śmietanę roztrzepać z gorącym barszczem, dodać do zupy zagotować. Doprawić do smaku sola i pieprzem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2859
Data dodania: 2010-12-09

Zdjęcia

Barszczyk z płucek
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-12-11
Barszczyk z płucek

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Barszczyk z płucek

!stare dania#

!stare dania

2011-02-25 19:16:44

Prosty ale dobry przepis.Tylko nie wszedzie mozna dostac ,ja zamowilem w rzezni i odbieram cielece we wtorek.Bede gotowal na rozne sposoby,popijajac sobie po drineczku. Lubie robic w kuchni.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.