Zapiekane ślimaczki

Ocena przepisu

Składniki

na naleśniki

na farsz

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na 20 minut. Patelnie natłuścić olejem i smażyć naleśniki z przygotowanego ciasta. Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Posolić. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Przestudzić. Z parówek zdjąć osłonki. Każdą przekroić na 3 części. Naleśniki pokroić na paski o długości pokrojonej parówki. Do przestudzonych pieczarek wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem smarować naleśniki i zawijać parówki. Naczynie żaroodporne natłuścić i układać w nim przygotowane ślimaczki. Całość posypać startym żółtym serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 9
Wyświetlenia: 949
Data dodania: 2011-03-14

Zdjęcia

Zapiekane ślimaczki
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2011-03-14
Zapiekane ślimaczki

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekane ślimaczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.