Zapiekane ślimaczki
Składniki
na naleśniki
na farsz
Sposób przyrządzenia
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na 20 minut. Patelnie natłuścić olejem i smażyć naleśniki z przygotowanego ciasta. Pieczarki umyć, drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Posolić. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Przestudzić. Z parówek zdjąć osłonki. Każdą przekroić na 3 części. Naleśniki pokroić na paski o długości pokrojonej parówki. Do przestudzonych pieczarek wbić jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem smarować naleśniki i zawijać parówki. Naczynie żaroodporne natłuścić i układać w nim przygotowane ślimaczki. Całość posypać startym żółtym serem i zapiekać do rozpuszczenia się sera.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty