Krokiety z kapustą i grzybami

Ocena przepisu

Składniki

dag

Sposób przyrządzenia

Żółtka, mąkę, śmietanę ucieramy na masę. Na niewielkiej patelni smażymy naleśniki. Gotujemy kapustę, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy pieczarki, sól, pieprz, masło i kostki bulionowe. Mieszamy. Na każdy naleśnik kładziemy 10 dag farszu, zawijamy boczki do wewnątrz. Jeszcze raz zawijamy i tworzymy kopertę. Tak przygotowany krokiet obtaczamy w żółtku ze śmietana i bułce tartej. Krokiety smażymy na złocisty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1243
Data dodania: 2010-10-27

Zdjęcia

Krokiety z kapustą i grzybami
halina#

Dodane przez:

halina

2010-11-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Krokiety z kapustą i grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.