Kurczak z papryką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pierś z kurczaka wypłukać, oczyścić i pokroić w kostkę. Jajko roztrzepać w miseczce, dodać do niego sól, pieprz i przyprawę do kurczaka, wszystko razem wymieszać i wymieszać z pokrojoną piersią. Odstawić na godzinkę do lodówki.

Papryki, wymyć, oczyścić a następnie pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim kurczaka na zloty kolor, pod koniec smażenia wsypujemy papryki i smażymy jeszcze przez chwilę. Gotowego fileta przełożyć na talerzyki i udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 737
Data dodania: 2011-04-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak z papryką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.