• apette.pl
  • Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką

Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż gotować 12-15 min, odcedzić, dobrze opłukać zimną wodą i ponownie odcedzić. Roztrzepane jajka wlać na patelnię i smażyć na małym ogniu delikatnie mieszając. W woku rozgrzać olej, wrzucić czosnek, dymkę groszek i lekko podsmażyć przez 2-3 min. Dodać ryż i wymieszać. Dodać jajka, sos sojowy, sól, wszystko dobrze wymieszać i jeszcze chwilkę około 2 minut podsmażyć. Włożyć na miseczki, posypać pokrojoną w piórka dymką i sezamem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 917
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z jajkiem, zielonym groszkiem i dymką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.