Pyszna kaszka manna

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę drobno posiekać i udusić (nie rumieniąc) w dość dużym garnku na połowie masła. Dodać kaszę i mieszając podgrzewać na maleńkim ogniu, aż kasza całkiem wchłonie tłuszcz. Wtedy wolniutko wlewać gorący rosół, stale mieszając, aby nie utworzyły się grudki, dodać gałkę muszkatołową i sól do smaku. Gotować około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognie, dodać resztę masła, ser i żółtka, dobrze wymieszać, przykryć i pozostawić pod przykryciem przez 5 minut, po czym natychmiast podawać. Można serwować jako samodzielne danie z dodatkiem surówki czy sałatki, albo z parówkami, mięsem lub rybą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1247
Data dodania: 2010-05-25

Zdjęcia

Pyszna kaszka manna
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pyszna kaszka manna

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.