Paszteciki z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę i usmażyć, po przestudzeniu wymieszać z jajkiem, łyżką bułki tartej i posiekaną pietruszką, doprawić. Drożdże utrzeć z cukrem i częścią ciepłego mleka i łyżką mąki, pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wlać rozczyn do mąki, dodać rozrobione żółtko i pozostałe mleko i wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.

Następnie rozwałkować na grubość 1 cm, pokroić w paski o szerokości 10 cm, nałożyć nadzienie wzdłuż paska i zwinąć w wałek, zlepić brzegi i pokroić ukośnie na kawałki 3-4 cm. Ułożyć paszteciki na wysmarowanej tłuszczem formie i pozostawić do wyrośnięcia.

Następnie posmarować jajkiem, posypać serem i upiec (około 15-20 min. W temp. 180 st).
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1267
Data dodania: 2011-04-06

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paszteciki z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.