Sos borowikowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby zalać wrzątkiem. Odstawić pod przykryciem na ok. 15 min. Przecedzić przez durszlak i wypłukać. Jak najdrobniej posiekać .Na maśle zeszklić pokrojoną drobno cebulę, zalać wodą i włożyć pokrojone grzyby. Dodać vegety i dusić ok. 1 godz. pod przykryciem, na małym ogniu. Od czasu do czasu całość przemieszać,Pod koniec gotowania, sos zaciągnąć śmietaną, doprawić pieprzem i solą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 5995
Data dodania: 2010-08-31

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos borowikowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.