Kotleciki w sosie musztardowym

Ocena przepisu

Składniki

  • kotlety schabowe 8 szt
  • wywar 100 ml
  • śmietana 200 ml
  • musztarda francuska 5 łyżek
  • olej 4 łyżki
  • mąka 4 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Mięso oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na oleju. Nadmiar tłuszczu wylać. Mięso zalać wywarem i dusić 10 minut. Dodać śmietanę i dusić następne 10 minut, dodać musztardę, wymieszać, gotować chwilę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1282
Data dodania: 2009-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki w sosie musztardowym

2010-02-22 22:21:49

Popularne schabowe.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.