Kurczak w śmietanie z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Groszek odcedzić, kurczaka pokroić wzdłuż na pół i podsmażyć na rozgrzanym oleju tak aby się zarumieniły z obu stron. Na patelnię wrzucić pieczarki i pokrojoną w kostkę cebulę smażyć 5 min, dodać do tego wszystkiego śmietanę, przyprawić i dusić 12 min. Przed podaniem dodać zielony groszek i też można posypać np. Natką pietruszki dla ozdoby.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1691
Data dodania: 2011-02-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak w śmietanie z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.