Morelowe konfitury

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte morele ponakłuwać widelcem, zanurzyć we wrzątku. Po kilku minutach wyjąć, obrać. Każdą morelę przeciąć, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę. Rozkroić melon, usunąć pestki. Miąższ pokroić na kawałki. Obrać 3 cm kawałek imbiru, posiekać. Kawałki owoców wymieszać z cukrem i imbirem. Przełożyć do rondla. Dodać sok z cytryny, odstawić na godzinę, aby owoce puściły sok. Postawić na ogniu, gotować 4 minuty. Gorące konfitury przełożyć do wysterylizowanych słoików i zamknąć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1097
Data dodania: 2009-01-12

Zdjęcia

Morelowe konfitury
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-02-13
Morelowe konfitury.

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Morelowe konfitury

2010-02-25 17:16:57

Taka konfitura, to jest coś. Polecam.

2010-02-17 17:11:47

Bardzo ładny zdjęcia...
!Amilo#

!Amilo

2009-06-29 15:01:57

Bardzo smaczne mozna dodac jeszcze do tego brzoskwinie, pokrojone w kostke, jest super...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.