Ryż kondeuszów

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przebrany ryż wypłukać, wsypać do naczynia z dużą ilością wrzącej wody, gotować 2 min. , odcedzić, spłukać zimną wodą. Włożyć do rondla i gotować, zalać wrzącym mlekiem, w którym gotowała się wanilia i gotować 25-30 min. Na płytce azbestowej, dodając masło. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać gorący ryż i wymieszać. Podawać z sokiem wiśniowym lub malinowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 823
Data dodania: 2010-02-16

Zdjęcia

Ryż kondeuszów
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-02-17
Ryż kondeuszów

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ryż kondeuszów

2010-02-16 22:02:52

kolejna dziwna nazwa potrawy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.