Skrzydełka w sosie pikantno-cebulowym
Składniki
- skrzydełka 1 kg
- sos chili słodko - pikantny 4 łyżki
- cebula 3 sztuki
- wegeta 1 łyżeczka
- żurawina suszona do ozdoby
- woda 2 szklanki
- olej do smażenia
- dżem morelowy 2 łyżki
Sposób przyrządzenia
Skrzydełka umyć. Patelnię rozgrzać z olejem i wrzucić skrzydełka. Smażyć z dwóch stron. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić na piórka. Wrzucić na patelnię i podsmażyć ze skrzydełkami. Dolać wody. Dodać sos chili. Wsypać wegetę. Dodać 2 łyżki dżemu morelowego. Wszystko razem poddusić przy zamkniętej pokrywce. Skrzydełka po wyjęciu posypać żurawiną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty