Śledziowe zawijaski

Ocena przepisu

Składniki

  • płaty śledziowe marynowane 8 sztuk
  • jajka 2 sztuki
  • pieprz cytrynowy 1 łyżeczka
  • liście sałaty 4 sztuki
  • natka pietruszki 4 gałązki
  • sos chili z cytryną 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Płaty śledziowe osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy płat śledzia posmarować z obu stron sosem chili z cytryną i oprószyć pieprzem cytrynowym. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki. Na płacie śledzia ułożyć ćwiartkę jajka i zwinąć w rulonik. Liście sałaty oraz natkę pietruszki umyć, osuszyć. Ruloniki podawać na liściach sałaty, ozdobić gałązką natki pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 680
Data dodania: 2011-12-17

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Śledziowe zawijaski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.