Baba z orzechami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mleko podgrzewamy. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy pokruszone drożdże, ciepłe mleko i 2 łyżki cukru, odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Następnie do zaczynu dodajemy rozpuszczoną i schłodzoną margarynę, jajka oraz resztę cukru. Zagniatamy gładkie ciasto, przykrywamy i odstawiamy ponownie na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy mielone orzechy, dokładnie mieszamy. Następnie z obu części ciasta formujemy dwa wałki, skręcamy je tworząc warkocz. Przekładamy do formy na babkę z kominkiem. Pieczemy 50 minut w temp. 180*c. Upieczone ciasto przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 859
Data dodania: 2010-03-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Baba z orzechami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.