Bajaderki

Ocena przepisu

Składniki

  • okruchy biszkopta 400 g
  • polewa czekoladowa 1,5 szkl.
  • dżem dowolny 2 łyżki
  • aromat rumowy 3 krople
  • migdały do dekoracji 50 g
  • wiórki kokosowe do obtoczenia 50 g
  • perełki cukrowe 50 g

Sposób przyrządzenia

Okruchy wsypać do miski, zagniatać, aż będzie to jedna masa. Dodać część polewy czekoladowej, aż będzie cała masa ciemno brązowa. Dodać namoczone w mleku rodzynki, troszkę dżemu oraz kilka kropel aromatu rumowego.

Formować z masy kulki dowolnej wielkości. Nadziewać kulki na patyczki drewniane. Zanurzać w polewie czekoladowej i posypać posiekanymi migdałami/orzechami lub wiórkami kokosowymi czy cukrowymi perełkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 40
Wyświetlenia: 486
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Bajaderki
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Bajaderki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bajaderki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.