Chleb pszenno-żytni

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka pszenna 0,5 kg
  • mąka żytnia 0,5 kg
  • ciepła woda 3 szkl
  • drożdże świeże 5 dkg
  • sól 1,5 łyżeczki
  • olej 4 łyżki
  • miód 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

W dużej misce wymieszać drożdże, mąkę pszenną, ciepłą wodę i miód , zagnieść aż powstanie gładkie ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na 1 h do wyrośnięcia. Następnie dodać sól, olej i mąkę żytnią ponownie zagnieść na jednolite ciasto. Wyłożyć do formy keksówki i odstawić na 1 h. Piec w 180 st około 40 min.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1575
Data dodania: 2010-04-23

Zdjęcia

Chleb pszenno-żytni
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-11-30

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chleb pszenno-żytni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.