Ciasto na zimno z malinami

Ocena przepisu

Składniki

  • mleko skondenowane 1 puszka
  • herbatniki 200 g
  • galaretka agrestowa 1 szt
  • galaretka owocowa 2 szt
  • galaretka cytrynowa 2 szt
  • galaretka malinowa 2 szt
  • maliny 30 dag

Sposób przyrządzenia

Blaszkę wykładamy folią spożywczą, następnie układamy warstwę herbatników.
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1,5 szklance wody, tężejącą wylewamy na herbatniki.
Tortownicę wkładamy do lodówki, aby galaretka dobrze zastygła.
Następnie galaretki o smaku owoców leśnych rozpuszczamy w 2 szklankach wody, odstawiamy do przestudzenia.
Po wystudzeniu wlewamy połowę zimnego mleka skondensowanego i ubijamy mikserem do momentu, aż masa zacznie gęstnieć.
Gęstą masę wylewamy na zastygniętą galaretkę agrestową i całość ponownie wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Kolejno rozpuszczamy galaretki cytrynowe i przestudzone łączymy z pozostałym mlekiem skondensowanym. Wylewamy na poprzednią warstwę. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Następnie maliny oczyszczamy, płuczemy, układamy na masie z mleka skondensowanego.
Galaretki malinowe rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, wylewamy na warstwę z malinami.
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 16
Wyświetlenia: 707
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Ciasto na zimno z malinami
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto na zimno z malinami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.