Pieczona golonka z piwem

Ocena przepisu

Składniki

  • golonka 2 szt
  • wloszczyzna 1 pęczek
  • jasne piwo 2 szkl
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do golonki 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

Golonki ugotować w wodzie, wsypać przyprawę do golonki i gotować, aż golonka będzie prawie miękka. Włożyć włoszczyznę i gotować golonkę do miękkości. Golonkę wyjmij, usuń kości, a mięso upiecz w piekarniku co jakiś czas polewając piwem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 723
Data dodania: 2010-10-04

Zdjęcia

Pieczona golonka z piwem
junior#

Dodane przez:

junior

2011-01-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczona golonka z piwem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.