Chłodnik z a'la szpinaku

Ocena przepisu

Składniki

  • młoda komosa 1/2 kg
  • jajka gotowane na twardo 8 sztuk
  • kucharek 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • śmietanka 18 % 1/3 szklanki
  • koper
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przyrządzenia

Z łodyg komosy oberwać liście i dobrze wypłukać. Wrzucić na gotującą się wodę (ok. półtora litra) z kucharkiem. Gotować ok. 20 minut, potem odstawić, aby ostygło i zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i wymieszać ze śmietanką. Chłodnik wlać na talerze, dodać obrane, pokrojone jajka i posypać koperkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 404
Data dodania: 2011-07-31

Zdjęcia

Chłodnik z a'la szpinaku
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-07-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Chłodnik z a'la szpinaku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.