Czekoladowe trufle

Ocena przepisu

Składniki

  • czekolada mleczna 100 g
  • czekolada gorzka 30 g
  • śmietana 30% 125 ml
  • masło 1 łyżka
  • kakao 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Czekolady łamiemy na kostki. Kremówkę podgrzewamy na małym ogniu, ale nie zagotowujemy. Następnie podgrzaną śmietanę przelewamy do czekolady i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Wstawiamy masę do lodówki na 2 godziny.
Po wyjęciu z lodówki, z masy lepimy trufle.
Obtaczamy trufle w kakao, cukrze pudrze lub posypce kolorowej.
Trzymamy w lodówce.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 643
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Czekoladowe trufle
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Czekoladowe trufle
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czekoladowe trufle

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.