Danie z ziemniaków

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniaczki małe 200 g
  • olej 1 łyżka
  • kminek 1 łyżeczka
  • sól
  • cebula 1 szt
  • matiasy 2 filety
  • ogórek sałatkowy 1 szt
  • koperek 2 gałązki
  • śmietana kwaśna 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Piekarnik rozgrzać do temp m200stc. Ziemniaki umyć, przekroić wzdłuż na pół. Blachę posmarować olejem, posypać odrobiną kminku i soli. Na tak przygotowanej umieścić połówki ziemniaków, strona przeciętą do spodu, wsunąć na środkowy poziom piekarnika i piec 30 minut. Cebulę obrać, drobno posiekać. Filety oczyścić, umyć usunąć ości, pokroić w drobną kostkę. Ogórek obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w kosteczkę. Przygotowane składniki wymieszać. Koperek opłukać i osuszyć. Ziemniaki ze śledziem przełożyć na talerz, udekorować kleksem kwaśnej śmietany i koperkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 936
Data dodania: 2010-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Danie z ziemniaków

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.