Duecik warzywno-kurczakowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić. Paprykę obrać, umyć i pokroić w słupki albo też w kostkę. Na patelni rozgrzać masło dodać mięso i obsmażyć. Dodać obraną i pokrojoną cebulę oraz pietruszkę i marchew. Podlać wodą dodać kostkę rosołową i dusić ok 15min. Dodać paprykę jeśli trzeba podlać jaszcze wodą. Dusić do miękkości. Doprawić do smaku. Zagęścić śmietaną i mąką. Obsypać umytą i drobno posiekaną natką pietruszki
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 407
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Duecik warzywno-kurczakowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.