Pyszne paluszki do piwa

Ocena przepisu

Składniki

  • kasza kukurydziana 20 dag
  • starty żółty ser 20 dag
  • mleko 200 ml
  • czubata łyżka masła 1 szt
  • jajka 1 sztuka
  • masło 1 czubata łyżka
  • ewentualnie bułka tarta
  • sól
  • bułka tarta w zależności od konsystencji ciasta

Sposób przyrządzenia

Kaszę siekamy z masłem , dodać jajko , ciepłe mleko, starty ser , posolić i zagnieść ciasto. Powinno być dość elastyczne , gdyby było za rzadkie dodać bułki tartej. Formować paluszki wielkości palca ludzkiego. Układać na natłuszczonej blaszce i piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Pieczemy 15-20 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1541
Data dodania: 2010-02-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pyszne paluszki do piwa

2010-02-16 23:56:41

fajny przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.