Racuszki drożdżowe z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozpuścić w 1 łyżce mleka. Do mąki dodać połowę mleka, żółtko i drożdże. Wyrobić ciasto, dolać resztę mleka, 2 łyżki oleju, zarobić i odstawić na 2 godziny. Krążki jabłek posypać cukrem pudrem. Białka ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Pianę ubitą dodać do ciasta. Rozgrzać olej. Jabłka maczać w cieście i smażyć na złoty kolor, posypać resztą cukru.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 10132
Data dodania: 2008-09-06

Zdjęcia

Racuszki drożdżowe z jabłkami
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-01-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Racuszki drożdżowe z jabłkami

2010-03-10 20:50:59

Bardzo dobre ,polecam.

2010-02-24 21:33:20

Dla dzieci w sam raz.

2009-01-18 15:21:01

Moja babcia takie robi i sa super. Dzieci sie zajadaja nimi, moga byc tez na kolacje nawet z mlekiem, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.