Bażant na ostro

Ocena przepisu

Składniki

  • bażant 2 piersi
  • woda 1,5 szklanki
  • cebula 1 średnia
  • wegeta 0,5 łyżeczki
  • szafran szczypta
  • chilli 1,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Mięso opłukać, w garnku zalać szklanką wody ( resztę zostawić do podlewania później żeby się nie przypaliło) i 1 łyżką oliwy cebulę drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Przyprawić. W razie potrzeby podlać lekko wodą. Gotować do momentu aż mięso będzie miękkie. Zwykle dodawałam tylko wegetę i pieprz. Ostatnim razem doprawiłam taka mieszanka, ze wyszedł słodki i mi nie smakował. Za to teraz na ostro bażant był przepyszny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1144
Data dodania: 2010-11-18

Zdjęcia

Bażant na ostro
Madija#

Dodane przez:

Madija

2010-11-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bażant na ostro

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.