Galaretka w czekoladzie

Ocena przepisu

Składniki

  • galaretka agrestowa 1 szt.
  • galaretka truskawkowa 1 szt.
  • czekolada gorzka 100 g
  • czekolada mleczna 100 g

Sposób przyrządzenia

Galaretki rozpuścić osobno w połowie ilości wrzątku, wlać do płaskiego naczynia. Zostawić do stężenia. Czekolady połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Gdy galaretki dobrze zastygną, pokroić je w kostkę. Polać z wierzchu czekoladą, lub nabijać każdą kostkę na wykałaczkę, a następnie obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie. Układać na pergaminie. Schłodzić w lodówce.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 896
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Galaretka w czekoladzie
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Galaretka w czekoladzie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka w czekoladzie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.